Je Superb za milion výjimečným vozem pro papaláše? Známe jeho nejprodávanější verze

Martin Přibyl Martin Přibyl
11. 3. 2019 6:01
"Primátorské SPZ, milionové Superby a podobné nesmysly," hřímal od řečnického pultíku na nedávném sjezdu hnutí ANO jeho předseda a premiér Andrej Babiš. Nelíbí se mu, že se členové jeho hnutí chovají jako papaláši. Nás to přivedlo k zamyšlení. Je Superb za milion skutečně něco výjimečného? Je to symbol papalášství? Od Škody Auto jsme získali prodejní podíly jednotlivých verzí Superbu a zde jsou výsledky.
Foto: Škoda Auto

Takže: Je Superb za milion auto pro papaláše?

Pokud bychom papaláše brali jako člověka, který zastává vysokou funkci a svoje postavení zneužívá k získání nějakých nadstandardních požitků, tak ani ne. Superb za milion totiž není ničím výjimečným, podle našich zjištění tvoří takové vozy minimálně čtvrtinu celkových prodejů škodovácké vlajkové lodi v Česku (tedy vloni asi 1700 aut).

S ohledem na prodejní statistiky je tedy milionový Superb mezi výše postavenými manažery evidentně lepším standardem. Spíše než o symbol moci se jedná o jakousi uniformu, která k postavení svým způsobem patří. Je to tedy symbol papalášství? S poznávací značkou na přání možná, s rodinným příslušníkem za volantem také, typicky ale papalášům auta dodávají jiné, ještě dražší značky.

 

Právě se děje

Další zprávy