Nejlevnější malá auta v Česku: Konkurenti Škody Fabia zdražují, stojí přes 300 tisíc

Jan Matoušek Jan Matoušek
25. 10. 2021 6:02
Jestli je razantní zdražování patrné u nějaké automobilové kategorie, pak jsou to malá auta. Škodu Fabia a její konkurenty ještě před nějakou dobou šlo z velké části pořídit za méně než 300 tisíc korun. Nově se však pod tuto hranici dostane jen zlomek modelů. Podívejte se do přehledu těch nejlevnějších malých aut na českém trhu.
Foto: Martin Přibyl

Dacia Sandero - od 245 900 Kč

I Dacia zdražuje, ačkoliv ne nijak razantně. Nové Sandero nicméně momentálně koupíte za nejméně 245 900 korun - to je o šest tisíc více, než když rumunský hatchback vstupoval na jaře na trh. Za tuto sumu má auto pod kapotou atmosférický litrový tříválec s výkonem 49 kW a manuální pětistupňovou převodovku.

Výbava Access obsahuje jen to nejnutnější, což znamená šest airbagů, nouzové brzdění, elektrická přední okna nebo diodová potkávací světla. Pro klimatizaci nebo rádio je potřeba zamířit do vyšších pater výbavy, kde se za ně dá připlatit, případně jsou v základu. Konec konců do 300 tisíc se vejde i vrcholná výbava Comfort - sice jen se slabým základním motorem, ale bohatou výbavou.

Sandero také patří mezi největší auta své třídy, když mezi nápravami vozí 2604 mm a do kufru složí 328 až 1108 litrů zavazadel.

 

Právě se děje

Další zprávy