Nejlevnější malá auta v Česku: Konkurenti Škody Fabia zdražují, stojí přes 300 tisíc

Jan Matoušek Jan Matoušek
25. 10. 2021 6:02
Jestli je razantní zdražování patrné u nějaké automobilové kategorie, pak jsou to malá auta. Škodu Fabia a její konkurenty ještě před nějakou dobou šlo z velké části pořídit za méně než 300 tisíc korun. Nově se však pod tuto hranici dostane jen zlomek modelů. Podívejte se do přehledu těch nejlevnějších malých aut na českém trhu.
Foto: Mitsubishi Motors

Mitsubishi Space Star - od 245 850 Kč

Ještě o padesát korun levnější než Sandero je v základní výbavě Mitsubishi Space Star (které je oproti situaci z před pár měsíců dražší o šest tisíc). Pod kapotou vozí japonský model vyráběný v Thajsku zážehovou atmosférickou dvanáctistovku o výkonu 52 kW s manuální pětistupňovou převodovkou.

Výbava Inform je však podobně jako u Dacie spíše chudší. Nabízí šest airbagů, elektrická přední okna nebo automatické stěrače. Za rádio s dotykovým displejem, ovšem jen v kombinaci s navigací, je možné si připlatit 24 990 korun, klimatizace je výsadou jen výše postavených stupňů výbavy. Pod 300 tisíc se ale dostane i druhý stupeň, který už rádio (bez navigace a dotykové obrazovky) i klimatizaci v základu má.

Velikostně je Space Star mezi nejmenšími modely segmentu B. Má totiž rozvor o délce 2450 mm a kufr s objemem 235 litrů. Dalo by se tak také říct, stejně jako u Suzuki Swift, že jde spíše o přerostlé miniauto.

 

Právě se děje

Další zprávy