Elektrosupersport ze Srí Lanky nebo 600k tříválec. Takové unikáty mohly být v Ženevě

Martin Přibyl Martin Přibyl
7. 3. 2020 6:38
Ženevský autosalon není jen přehlídkou velkých výrobců, své stánky v Palexpu tradičně rozbalují i ti malí. Prodejně zavedeným značkám konkurovat nemohou, svým novátorstvím a odvahou je ale často předčí. Jejich výtvory ale bohužel lze naživo často obdivovat pouze na slavné autoshow, na silnici je skutečně jen tak nepotkáte.

Přinášíme přehled malosériových unikátů, které kvůli koronaviru a zrušení ženevského autosalonu běžný smrtelník asi nebude moci vidět na vlastní oči.

Morgan Plus Four

Od supermoderních strojů k autu, které je sice novinkou, ale na první pohled působí jako veterán. Novinka tradičního výrobce britských retrosporťáků Morgan se jmenuje Plus Four. Nahrazuje nejdůležitější model v nabídce značky, Plus 4. Historicky působící auto s pletenými koly je postavené na zcela nové platformě, která v hojné míře využívá hliník, doplněný ovšem také o tradiční dřevěný rám, na nějž se ručně tvarují panely karoserie.

Novinka staví na technice od BMW, má čtyřválcový přeplňovaný dvoulitr se 190 kilowatty, může mít manuál i automat. Výkon se možná zdá malý, ale vůz také váží jen lehce přes tunu. Oproti ostatním exotům je britský Morgan i relativně dostupným autem. Vyjde v přepočtu na 1,8 milionu korun.

 

Právě se děje

Další zprávy