Exkluzivní data o inzerci ojetin: Passatů je v bazarech víc než Superbů

Martin Přibyl Martin Přibyl
5. 10. 2018 6:02
Čím dál více dieselů a čím dál více BMW. Kromě dovezených ojetých vozů u nás množství nabízených ojetin doplňují i vyřazené vozy z firemních flotil. Podívejte se na přehled nejčastěji nabízených modelů.

Seriál o českém trhu s ojetými vozy (druhý díl). Jaká auta si Češi nejraději kupují v bazarech? Jaká dovážejí ze zahraničí? Jak se na tom všem projevila aféra Dieselgate a do jakých modelů má smysl investovat s ohledem na zůstatkovou hodnotu? Ve spolupráci se společností Cebia a s využitím dat Svazu dovozců automobilů mapujeme situaci na českém trhu s ojetinami.

Ve druhém díle se budeme věnovat inzerci. Srovnáváme podíl jednotlivých modelů v inzerci za první pololetí roku 2018.

Foto: Hyundai

9.-10. Hyundai i30: 1,31 %

Podobně jako velkých BMW i korejských kompaktů je na trhu čím dál tím více. První generaci auta vyráběného ve slezských Nošovicích koupíte již za 70 000 Kč. Druhá generace vyráběná od roku 2012 začíná na 160 000 Kč. Vozy se slabšími motory mají i relativně nízké nájezdy a u novějších budete mít často k dispozici ještě značkovou záruku. Díky široké nabídce je z čeho vybírat, a "í-třicítka" je proto dobrým tipem pro ty, kteří shánějí solidní ojeté rodinné auto za dobrou cenu.

 

Právě se děje

Další zprávy