Která nová auta jsou nejspolehlivější? Nejlepší desítka nabízí překvapivá jména

Jan Matoušek Jan Matoušek
4. 10. 2019 6:02
Když kupujete nové auto, je spolehlivost jedním z rozhodujících faktorů. Každoročně probíhá řada průzkumů, které obvykle znamenají žebříček značek s největší nebo naopak nejmenší spolehlivostí. Britský magazín Auto Express však dal dohromady desítku nejspolehlivějších modelů, které můžete aktuálně koupit. A to podle hlášení majitelů.
Foto: Fiat

8. Fiat Panda - celkové skóre 93,39 %

Na osmém místě žebříčku spolehlivosti se skrývá asi největší překvapení. Fiat by totiž mezi nejlepšími čekal jen málokdo, jak však ukazuje minivůz, jde mnohdy jen o předsudky. Na druhou stranu u Pandy snad ještě více než u Mazdy MX-5 platí, že klíčem ke spolehlivosti je jednoduchost. A přestože má vůz pod kapotou i přeplňovaný dvouválec, základem je prověřená čtyřválcová dvanáctistovka s 51 kW. Auto Express uvádí, že vedle jednoduchosti si majitelé pochvalují i nízké servisní náklady. A pokud už se u Fiatu něco pokazí, většinou jde o elektroniku.

Na českém trhu patří Fiat Panda v základní verzi dlouhodobě mezi nejlevnější nová auta. Se zmíněnou dvanáctistovkou ve výbavě Plus stojí od akčních 219 000 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy