Která nová auta jsou nejspolehlivější? Nejlepší desítka nabízí překvapivá jména

Jan Matoušek Jan Matoušek
4. 10. 2019 6:02
Když kupujete nové auto, je spolehlivost jedním z rozhodujících faktorů. Každoročně probíhá řada průzkumů, které obvykle znamenají žebříček značek s největší nebo naopak nejmenší spolehlivostí. Britský magazín Auto Express však dal dohromady desítku nejspolehlivějších modelů, které můžete aktuálně koupit. A to podle hlášení majitelů.
Foto: Lexus

6. Lexus NX - celkové skóre 94,72 %

Ještě o kousek lepší než CT 200h je SUV NX, ačkoliv po loňském prvenství ve stejném žebříčku asi Japonci spokojení nebudou. Majitelé ve větším počtu reportovali starosti s elektronikou, které postihují i další modely značky. Také náklady na provoz by podle průzkumu mohly být nižší, naopak praktičnost vozu by mohla být vyšší. To už však souvisí s onou spokojeností majitelů více než se spolehlivostí. Naopak dílenská kvalita je nejen u modelu NX, ale i dalších Lexusů na vysoké úrovni.

Vůz se nabízí nejen s hybridním, ale i čistě benzinovým pohonem. V Česku je nicméně k dispozici jen hybrid 300h s výkonem 145 kW, převodovkou E-CVT a pohonem předních kol. Ceny startují ve výbavě Business Edition na akčních 899 000 korunách.

 

Právě se děje

Další zprávy