Tesly oficiálně v Česku. První prodejna je v Praze a už jsou i zveřejněné ceny

Eva Srpová Eva Srpová
3. 10. 2019 14:23
Až doposud bylo možné si Tesly pořídit u sousedů - třeba v Německu nebo Rakousku - anebo využít šedé dovozce, kteří vám auta dopravili do Česka. Možnost si takto Teslu objednat ostatně nabízela i Alza. Ve čtvrtek 3. října se v Praze otevírá první oficiální prodejna americké automobilky, po vzoru Applu Tesla Store.
Tesla začíná prodávat Model 3, vyjde na 800 tisíc
Tesla začíná prodávat Model 3, vyjde na 800 tisíc | Foto: Tesla

Podle Jana Horčíka, šéfredaktora internetového serveru hybrid.cz specializujícího se na auta s alternativním pohonem, majitelům Tesel přišly pozvánky na oficiální otevření prodejního centra, které se koná 3. října. Tesla Store sídlí na stejném místě jako servis, který byl otevřen letos.

Současně byl také zprovozněn český konfigurátor na vozy Tesla. Nejlevnější Model 3 vyjde na 1 199 300 korun. Jde o verzi s jedním elektromotorem a pohonem zadních kol, který ovšem stále slibuje reálný dojezd lehce přes 400 kilometrů.

Tesla Model 3 Long Range, tedy s dvěma elektromotory, pohonem všech kol a dojezdem 560 km, podle konfigurátoru vyjde na 1 426 200 Kč, k dispozici je ještě varianta Performance na 1 611 200 Kč. Konfigurátor je k dispozici zde.

 

Právě se děje

Další zprávy