Ruská auta bez řidiče i létající vozidla Hyundai. Automobilové novinky na CES 2020

Jan Matoušek Jan Matoušek
10. 1. 2020 6:02
Veletrh spotřební elektroniky CES v Las Vegas už dávno není jen o mobilech, televizích a počítačích. Akce každoročně láká i výrobce automobilů, kteří tam ukazují nové technologie i celé modely. A jinak tomu nebylo ani letos. V následující galerii si prohlédněte to nejzajímavější, čím se nejen výrobci automobilů v americkém městě hazardu prezentovali.

Chrysler Airflow Vision

Chrysler v posledních letech výrazně opustil své pozice v automobilovém světě. Zcela se vytratil z Evropy a v USA nabízí jen dvě modelové řady - Pacifica (levnější verze se prodává jako Voyager) a 300. V Las Vegas nicméně odhalil koncept nového vozu, který dostal staronové jméno Airflow. To se poprvé objevilo ve 30. letech u modelu, který byl jedním z prvních v USA s proudnicovou karoserii.

Na aerodynamiku sází i bílý koncept, který vychází z plug-in hybridního MPV Pacifica. Přebírá jeho rozměry a také rovnou podlahu, která umožnila výrazně zvětšit vnitřní prostor. Ostatně interiér je u tohoto vozu klíčový - zbytek je totiž pouze maketa. Cílem Chrysleru Airflow je ukázat představu amerického výrobce o prémiové přepravě cestujících a jejich interakci s moderními technologiemi. I přesto si vůz ponechal klasický volant a celkově jeho pojetí přístrojové desky může leckoho překvapit svou civilností. Nejde o futuristický náhled jako u jiných konceptů z CES.

Základem je několik konfigurovatelných displejů, hlavním rozhraním jsou dvě obrazovky na středovém panelu. Dále nechybí digitální budíky, obrazovka před spolujezdcem nebo zábavní systém pro zadní sedadla. Airflow je na rozdíl od modelu Pacifica jen čtyřmístný, každý cestující má individuální sedadlo. Pocit vzdušnosti dodává bílé čalounění, které ladí s odstínem karoserie. Ta na obou koncích využívá LED světla.

 

Právě se děje

Další zprávy