Největší propadáky velkých automobilek. Na tyto modely se výrobců raději neptejte

Jan Matoušek Jan Matoušek
Aktualizováno 13. 7. 2019 18:13
Designově nepovedená, špatně vyrobená, nepopulární. To je výběr z přívlastků, jimiž lze označit některá auta. A nemusí jít jen o produkty malých či čínských výrobců. Pomyslného kostlivce ve skříni skrývá nejedna velká a renomovaná automobilka. Podívejte se na některé modely, na které dnes výrobci příliš neupozorňují, případně se na ně téměř zapomnělo.
Foto: Volkswagen

Volkswagen K70

Podobně jako třeba Renault, i Volkswagen má ve své bohaté historii několik přešlapů. Například brazilské mini Fox, které chtělo prorazit i v Evropě, nebo luxusní Phaeton, konkurující BMW a Mercedesu. S modelem K70 je ale třeba zabrousit hlouběji do historie německého výrobce. Konkrétně do roku 1969, kdy Volkswagen koupil NSU a s ním i rozpracovaný model K70. Ten měl - na tehdejší poměry VW - netradiční koncepci s vodou chlazeným motorem vpředu a pohonem předních kol.

Německý gigant K70 absorboval do svého portfolia a ukázal v roce 1970. Jenže komerční úspěch nebyl ani zdaleka tak velký, jak se možná předpokládalo. Úspěšný typ 4 měl totiž vzduchem chlazený motor vzadu, čili oproti K70 zcela jinou koncepci. Novinka tak byla přijata velice vlažně, do roku 1975 se vyrobilo jen něco přes 210 tisíc kusů tohoto vozu. Nástupcem se stal nakonec mnohem lépe přijatý Passat.

 

Právě se děje

Další zprávy