Největší propadáky velkých automobilek. Na tyto modely se výrobců raději neptejte

Jan Matoušek Jan Matoušek
Aktualizováno 13. 7. 2019 18:13
Designově nepovedená, špatně vyrobená, nepopulární. To je výběr z přívlastků, jimiž lze označit některá auta. A nemusí jít jen o produkty malých či čínských výrobců. Pomyslného kostlivce ve skříni skrývá nejedna velká a renomovaná automobilka. Podívejte se na některé modely, na které dnes výrobci příliš neupozorňují, případně se na ně téměř zapomnělo.
Foto: Renault

Renault Wind

Dvoumístný roadster s cenou kolem 400 tisíc korun, navíc založený na chváleném ostrém hatchbacku. Na papíře to vypadá jako docela dobrý nápad na oživení nabídky jinak relativně konvenčních modelů. A tak Renault v roce 2010 přišel s modelem Wind, který stál na základech Twinga RS a dostal i atmosférickou šestnáctistovku (vedle ní byla v nabídce i přeplňovaná dvanáctistovka, která stála oněch 400 tisíc). Vedle toho měl dvě místa k sezení a nad nimi elektricky stahovatelné díly střechy. Jenomže prodeje vázly - cena, v porovnání s výchozím Twingem, až tak výhodná nebyla a design se rovněž netrefil do vkusu všech zákazníků. Wind tak svou cestu ukončil v roce 2013.

Nutno také podotknout, že Renault podobných "exotů" nabídl v nedávné historii více. Stačí vzpomenout na Avantime (který je ale dnes v určité komunitě vyhledávanou klasikou), Vel Satis nebo Modus.

 

Právě se děje

Další zprávy