Legenda z Rychle a zběsile v novém. Toyota Supra s technikou BMW bude brzy v Česku

Jan Matoušek Jan Matoušek
18. 1. 2019 12:04
Autosalonovou sezonu tradičně zahajuje výstava v americkém Detroitu. Letos je to ale zároveň také naposled - organizátoři se rozhodli počínaje příštím rokem uspořádat autosalon v červnu. Důvodů je celá řada, přičemž jeden z hlavních je patrný hned po přečtení seznamu novinek. Řada i pro americký trh významných automobilek letos ve městě automobilů chybí. A s nimi výrazně ubylo i zajímavých premiér. Tou největší tak je pátá generace Toyoty Supra, které šlape na paty nový Ford Explorer. Nejen na ně, ale i několik dalších zajímavostí z Detroitu se podívejte do následující galerie.

Pro přehled nových aut na českém trhu klikněte zde.

Vedle standardního provedení ukázal Ford hned také několik derivátů Exploreru. Podobně jako sourozenecký model Edge dostane další SUV sportovní verzi ST. To v případě Exploreru znamená třílitrový šestiválec EcoBoost o výkonu 298 kW v kombinaci s pohonem všech kol a desetistupňovým automatem. Ford uvádí maximální rychlost 230 km/h. Vedle technických změn dostane Explorer ST i 21palcová kola nebo černé doplňky karoserie.

Na opačném konci spektra je hybridní Explorer se systémovým výkonem 237 kW a dojezdem 804 km. Ten platí pro variantu s pohonem zadních kol a standardním desetistupňovým automatem. Novinkou hybridu jsou lithium-iontové akumulátory zabudované přímo do platformy v prostoru pod zadními sedadly.

Hybridní ústrojí nabízí také policejní verze, kterou Ford představil spolu s klasickou verzí SUV. Vedle ní mohou bezpečnostní složky zvolit i třílitrový EcoBoost nebo atmosférický šestiválec s objemem 3.3 litru. Na rozdíl od standardního modelu je ten policejní vždy vybaven pohonem všech kol.

 

Právě se děje

Další zprávy