Legenda z Rychle a zběsile v novém. Toyota Supra s technikou BMW bude brzy v Česku

Jan Matoušek Jan Matoušek
18. 1. 2019 12:04
Autosalonovou sezonu tradičně zahajuje výstava v americkém Detroitu. Letos je to ale zároveň také naposled - organizátoři se rozhodli počínaje příštím rokem uspořádat autosalon v červnu. Důvodů je celá řada, přičemž jeden z hlavních je patrný hned po přečtení seznamu novinek. Řada i pro americký trh významných automobilek letos ve městě automobilů chybí. A s nimi výrazně ubylo i zajímavých premiér. Tou největší tak je pátá generace Toyoty Supra, které šlape na paty nový Ford Explorer. Nejen na ně, ale i několik dalších zajímavostí z Detroitu se podívejte do následující galerie.

Pro přehled nových aut na českém trhu klikněte zde.

Shelby Mustang GT500

Vedle rodinného SUV ukázal Ford v Detroitu také nejsilnější Mustang všech dob - provedení Shelby GT500. To má pod kapotou kompresorem přeplňovaný osmiválec o objemu 5.2 litru. Avšak ačkoliv se Ford chlubí, že jde o jeho nejsilnější auto vůbec, přesná data o výkonu či zrychlení neuvádí. Na zadní kola přenáší sílu sedmistupňová dvouspojková převodovka. Vedle toho má GT500 také nový posilovač řízení, aktivní tlumiče, specifické pneumatiky Michelin Pilot Sport Cup 2 nebo kotoučové brzdy Brembo s průměrem 420 mm vpředu.

Vedle techniky Ford zapracoval i na aerodynamice, což je viditelné například z provedení nárazníků či zadního křídla. Že je v případě Shelby Mustangu GT500 na co navazovat, potom dokázala přítomnost původních Shelby GT500 přímo při představování nového modelu.

 

Právě se děje

Další zprávy