Legenda z Rychle a zběsile v novém. Toyota Supra s technikou BMW bude brzy v Česku

Jan Matoušek Jan Matoušek
18. 1. 2019 12:04
Autosalonovou sezonu tradičně zahajuje výstava v americkém Detroitu. Letos je to ale zároveň také naposled - organizátoři se rozhodli počínaje příštím rokem uspořádat autosalon v červnu. Důvodů je celá řada, přičemž jeden z hlavních je patrný hned po přečtení seznamu novinek. Řada i pro americký trh významných automobilek letos ve městě automobilů chybí. A s nimi výrazně ubylo i zajímavých premiér. Tou největší tak je pátá generace Toyoty Supra, které šlape na paty nový Ford Explorer. Nejen na ně, ale i několik dalších zajímavostí z Detroitu se podívejte do následující galerie.

Pro přehled nových aut na českém trhu klikněte zde.

Foto: Cadillac

Cadillac XT6

Cadillac ukázal v Dettoitu sedmimístné SUV XT6. To je velikostí posazeno pod obrovský Escalade, přičemž ve dvoumístném uspořádání pojme vůz 2228 litrů nákladu. Design karoserie navazuje na poslední modely americké automobilky, v interiéru nechybí připojení k internetu či bezdrátové nabíjení telefonů. Pod kapotou vozu je šestiválec o výkonu 231 kW v kombinaci s devítistupňovým automatem. Poháněna by měla být přední a volitelně všechna kola.

Foto: Cadillac

Cadillac EV

Druhou novinkou, s níž by Cadillac mohl v budoucnu přijít i do Evropy, je elektrické SUV. To je zatím ve stadiu konceptu, sériová verze ale bude stát na připravované platformě koncernu GM pro elektrická auta. Více informací nicméně americká automobilka nezveřejnila - uvedla pouze, že budoucí elektromobil může mít pohon předních, zadních i všech kol. Portfolio Cadillacu by pak v budoucnu mělo nabídnout elektromobil v několika karosářských variantách.

 

Právě se děje

Další zprávy