Prohlédněte si nejdůležitější nová auta tohoto podzimu. Brzy zamíří i do Česka

Jan Matoušek Jan Matoušek
2. 10. 2020 6:02
1. října měly pro veřejnost otevírat brány pařížského autosalonu, druhé nejvýznamnější evropské motoristické výstavy letošního roku. Měly, ale neotevřely. Pandemie koronaviru znemožnila desítkám značek ukázat naživo své aktuální novinky. Výrobci se přesunuli alespoň do on-line prostoru, o nová auta tedy svět nepřišel. Na ty nejzajímavější podzimní automobilové novinky se podívejte do galerie.
Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz třídy S

Etalonem mezi luxusními limuzínami je už řadu let bezesporu Mercedes-Benz třídy S. Jeho sedmá generace je tak jednou z nejdůležitějších novinek letošního podzimu, byť rozhodně není úplně pro každého. Nejvýraznější inovace? Pravděpodobně možnost autonomního řízení na úrovni 3, což znamená, že řidič třeba v koloně nebude muset vůbec držet volant nebo zasahovat do řízení, auto se bude ovládat samo. Je to velmi zjednodušené, ve skutečnosti musí mít třída S řadu senzorů, kamer a také lidar. K dispozici by tento stupeň autonomie měl být od příštího roku a více o něm se dozvíte v našem komplexním představení třídy S.

V kabině dominují obrazovky, ta centrální posazená na výšku může mít až 12,8 palce. Další nechybí před řidičem jako náhrada klasických budíků, ten si bude moci volitelně také užívat průhledový displej s rozšířenou realitou. Třída S zkrátka nabízí v oblasti technologií to nejlepší, co má Mercedes k dispozici. Na výběr jsou dvě délky rozvoru náprav - kratší má 3106 mm a delší 3216 mm. Motorově se od sebe neliší, na výběr tak aktuálně jsou dvě verze naftového šestiválce s označením 350 d o výkonu 210 kW a 400 d o výkonu 243 kW. Ty doplňuje benzinový třílitr 500 s výkonem 320 kW. Devítistupňový automat je standardem, pohon všech kol až na nejslabší verzi, kde je volitelný, také. Ceny startují na 2 536 100 korunách za verzi 350 d s krátkým a na 2 647 480 korunách za verzi 350 d s dlouhým rozvorem.

 

Právě se děje

Další zprávy