15 aut roku 2018: Letos udávala trendy nabubřelá SUV i dostupné hatchbacky

Martin Přibyl Jan Matoušek Martin Přibyl, Jan Matoušek
25. 12. 2018 7:03
Uplynulý rok se nesl ve znamení kompaktních hatchbacků a SUV. Vybrali jsme 15 aut, která až na jednu výjimku letos přišla na český trh a udávala na něm trendy. Ať už se jedná o Dacii Duster, nebo Rolls-Royce Cullinan.
Foto: Cupra

Cupra Ateca

Nejsilnější auto z Česka je SUV! Seat založil novou značku Cupra, pod níž chce prodávat svoje sportovně laděné modely. A Čechy může těšit, že Cupra startuje modelem Ateca, tedy ostrou verzí stejnojmenného Seatu, který se po boku technicky spřízněné Škody Karoq vyrábí v Kvasinách. Auto dostalo 300koňový dvoulitr z VW Golf R a je vlastně i prvním autem nové třídy: výkonná sportovně laděná SUV byla totiž dosud doménou prémiových značek, Cupra něco podobného přináší i mezi ty lidovější. Byť ostrá Ateca stojí 1,2 milionu.

Kromě silného motoru naštěstí zákazníci za svoje peníze dostanou i vyladěný podvozek. Ateca sice není ostrou žiletkou jako některé nabroušené hatchbacky (například Honda Civic Type-R), na okresce ale umí být skutečně rychlá a překvapivě komfortní. Test si můžete přečíst zde.

 

Právě se děje

Další zprávy