15 aut roku 2018: Letos udávala trendy nabubřelá SUV i dostupné hatchbacky

Martin Přibyl Jan Matoušek Martin Přibyl, Jan Matoušek
25. 12. 2018 7:03
Uplynulý rok se nesl ve znamení kompaktních hatchbacků a SUV. Vybrali jsme 15 aut, která až na jednu výjimku letos přišla na český trh a udávala na něm trendy. Ať už se jedná o Dacii Duster, nebo Rolls-Royce Cullinan.
Foto: Jaguar

Jaguar I-Pace

Britové lezou do zelí Tesle. A předehnali také německé prémiové automobilky. Jaguar totiž letos uvedl na trh čistě elektrický crossover I-Pace, kterým chce soupeřit s Teslou Modelem X. S I-Pacem, jenž využívá speciální technický základ, aby mohl uvnitř využít všech prostorových výhod elektrického pohonu (elektromobily mohou v porovnání s konvenčními auty nabídnout větší interiér), také předehnal konkurenční Audi e-tron nebo Mercedes EQC - oba modely dorazí na trh až příští rok.

Oproti Tesle má Jaguar jasnou výhodu v lepším servisním a prodejním zázemí v Česku. Navíc nestrádá ani, co se týče dojezdu nebo výkonu. Na jedno nabití by měl ujet až 470 kilometrů, má výkon 294 kilowattů a z nuly na sto zrychlí za 4,8 sekundy. Tesle ale dokáže konkurovat i cenou, základní verze stojí asi 2,1 milionu korun. Náš test si můžete prohlédnout zde

 

Právě se děje

Další zprávy