Prezidentští kandidáti a jejich auta. U některých adeptů na Hrad překvapí, čím jezdí

Jan Matoušek Jan Matoušek
Aktualizováno 13. 1. 2023 15:18
V pátek 13. ledna se ve dvě hodiny odpoledne otevřou volební místnosti, kde bude Česko volit nového prezidenta či prezidentku. Kandidátů a kandidátek je celkem osm. Všech jsme se zeptali, jakým automobilem jezdí a jaký mají k autům či motocyklům vztah. Na odpovědi se podívejte do galerie.

Marek Hilšer

Senátor a lékař Marek Hilšer přiznává, že auta ani motorky nikdy nebyly hlavním objektem jeho zájmu. "Spíše jsem se zajímal o letadla. Byl jsem modelář a stavěl jsem třímetrová letadla," říká. První auto měl až ve 36 letech a to byla Honda Civic z roku 2008. To je ta generace, která se vryla do paměti designem ve stylu UFO. "Do tohoto auta jsem se zamiloval, připadalo mi krásné, praktické a velmi dobře jezdilo," říká Hilšer s tím, že v něm dokonce se svou nyní již manželkou přespávali na cestě do Francie. Zúčastnilo se také obou jeho prezidentských kampaní.

Nakonec si ale našel Marek Hilšer cestu k motocyklům. "Jízdě na motorce jsem propadl až v pozdním věku, když mi kamarád jen tak půjčil skútr Vespa," přiznává. Když mu jízda na skútru přestala stačit, udělal si i řidičák na motorku, aby si mohl pořídit novou Jawu Pérák, která se vyrábí v Indii. Původně se mu líbil britský stroj Triumph Bobber, ten si ale Hilšer podle svých slov nemohl dovolit. Volba tak padla právě na Jawu.

 

Právě se děje

Další zprávy