Nový jízdní řád: Další konkurence pro České dráhy, lepší vagony i více služeb uvnitř

Ekonomika Roman Šitner, Ekonomika
10. 12. 2016 15:31
V neděli 11. prosince začíná platit nový jízdní řád. Českým drahám přibude konkurence, na řadě míst se zrychlí spojení a zlepší se i služby uvnitř vlaku. Projděte si přehled hlavních změn.
První nebo druhá třída? České dráhy tvrdí, že označily oba oddíly výraznými piktogramy. Cestující ale vidí obě číslice a mohou se snadno splést.
První nebo druhá třída? České dráhy tvrdí, že označily oba oddíly výraznými piktogramy. Cestující ale vidí obě číslice a mohou se snadno splést. | Foto: Petr Koděra

Wi-fi ve více vagonech

Konkurence (včetně autobusů) přiměla České dráhy rozšířit také wi-fi připojení k internetu. „S novým jízdním řádem ho nabídneme již v 608 vlacích. Oproti loňskému prosinci jde o rozšíření služby do dalších 80 vlaků,“ říká Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah odpovědný za osobní dopravu. Další rozšíření má přijít v prvním pololetí příštího roku.

Půjde například o trasy z Prahy do Českých Budějovic, z Prahy do Hradce Králové a Trutnova, mezi Prahou, Plzní, Klatovy a Železnou Rudou nebo z Prahy přes Olomouc do Luhačovic. Více vozů s wi-fi bude také na trati mezi Prahou a Brnem nebo v modernizovaných patrových soupravách na tratích z Prahy do Berouna nebo na takzvaném Posázavském pacifiku.  

 

Právě se děje

Další zprávy