Co udělá s jedním oborem nedostatek lidí. Benefity v automobilkách už vyvolávají úžas

Kateřina Hovorková Kateřina Hovorková
Aktualizováno 23. 11. 2019 13:07
Nabídka benefitů se poslední roky rozšířila napříč obory. Firmy jimi lákají uchazeče, o které se perou na trhu práce. Jsou však odvětví, ve kterých se zaměstnancům díky výhodám daří obzvláště dobře. Vedle IT, farmacie a center sdílených služeb je to automobilový průmysl. Oslovili jsme tři české továrny a jednu slovenskou, abychom porovnali, jaké odměny zaměstnancům rozdávají.
Foto: TPCA

TPCA - na kreditku peníze

Třetí největší firmou v Česku vyrábějící osobní auta je továrna společnosti Toyota Peugeot Citroën Automobile Czech (TPCA) v Kolíně, kde pracuje 2400 zaměstnanců. 

Mzda a bonusy: Průměrná mzda na dělnických pozicích je 41 900 korun včetně čtvrtletních a půlročních bonusů, z nichž některé záleží na hodnocení nadřízeného a jiné na hospodářském výsledku společnosti.

Benefity: "Zaměstnanci využívají příspěvek na stravování, 5 týdnu dovolené a hlavně širokou nabídku benefitů z kafetérie nazývané Z-Konto. Ta je upravená podle našich požadavků a každý měsíc si z ní mohou zaměstnanci zaplatit cokoliv, co se jim hodí, od permanentky na cvičení, po zdravotnické potřeby, masáže, kosmetiku až po zajištění dovolené. Jde o takovou kreditní kartu, na kterou jim každý měsíc přijde určitá suma, u dělnických pozic je to v průměru částka dva tisíc korun měsíčně," říká Aktuálně.cz tiskový mluvčí továrny Tomáš Paroubek.

  • Možnost čerpání slev na koncernové vozy a jejich pronájem. U nákupu nových vozů je zaměstnanecká sleva od 10 do 30 procent podle modelu vozu.
  • Oblíbený je operativní leasing na koncernové vozy, který lze čerpat na 10 až 36 měsíců. "Ceny začínají na 3 500 korunách měsíčně a jsou výrazně výhodnější než nabidky na běžném trhu," doplňuje Paroubek.  
 

Právě se děje

Další zprávy