Za měsíc začíná ženevský autosalon. Řada značek chybí, Škoda chystá RS do zásuvky

Jan Matoušek Jan Matoušek
3. 2. 2020 6:02
Ženevský autosalon platil v Evropě za ten dost možná nejdůležitější. Koná se na neutrální půdě, navíc na začátku nového roku, takže si dlouhá léta jen málokdo dovolil na výstavišti Palexpo chybět. Letošní ročník tak bude v mnohém přelomový. Řada značek už dopředu oznámila, že se automobilového svátku, který odstartuje za měsíc, nezúčastní. I tak jsme zmapovali, jaké největší novinky se tam ukážou.
Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz třídy E po faceliftu

Mercedes-Benz chystá do Ženevy opět větší množství novinek. Představit by měl v Evropě poprvé třeba futuristický koncept Vision AVTR, objeví se ale třeba také plug-in hybridní verze modelů CLA a GLA a pravděpodobně i AMG GT 4 door ve vrcholné hybridní verzi 73.

Největší novinkou by ale měla být modernizace Mercedesu třídy E s karoserií sedan i kombi. Ta přinese vylepšený vzhled jak zvenku, tak především zevnitř. Trojcípá hvězda slibuje standardně dva 10,25palcové displeje, nový volant s dotykovými tlačítky či rozhraní MBUX s ovládáním gesty i hlasem. Do třídy E se dále dostane poslední generace asistenčních systémů či upravená nabídka pohonných jednotek. Ta má zahrnovat nové řadové motory a hned sedm plug-in hybridů včetně variant s pohonem všech kol. Vůbec poprvé se pak hybrid do zásuvky podívá i do USA.

 

Právě se děje

Další zprávy