Za měsíc začíná ženevský autosalon. Řada značek chybí, Škoda chystá RS do zásuvky

Jan Matoušek Jan Matoušek
3. 2. 2020 6:02
Ženevský autosalon platil v Evropě za ten dost možná nejdůležitější. Koná se na neutrální půdě, navíc na začátku nového roku, takže si dlouhá léta jen málokdo dovolil na výstavišti Palexpo chybět. Letošní ročník tak bude v mnohém přelomový. Řada značek už dopředu oznámila, že se automobilového svátku, který odstartuje za měsíc, nezúčastní. I tak jsme zmapovali, jaké největší novinky se tam ukážou.
Foto: Porsche

Porsche 911 Turbo

Nepotvrzenou, leč očekávanou premiérou ženevského autosalonu je nová generace Porsche 911 Turbo. To tak doplní nabídku čítající zatím modely Carrera, Carrera S a Carrera 4S. Jak dokazují snímky testovacích prototypů, vedle kupé opět přijede i otevřená varianta. Pod kapotou bude dvakrát přeplňovaný benzinový šestiválec v kombinaci s automatem a pohonem všech kol. Vedle technických úprav se auto dočká i pozměněné aerodynamiky.

Na stánku Porsche se představí také nová varianta dvojice 718 Boxster a 718 Cayman. Půjde o model GTS s čtyřlitrovým atmosferickým šestiválcem o výkonu 294 kW a manuální šestistupňovou převodovkou. Oba vozy jsou pouze dvoumístné a z 0 na 100 km/h zrychlují za 4,5 vteřiny.

 

Právě se děje

Další zprávy