Vybrali jsme pět užitečných aplikací na mobilní telefon, které pomáhají řidičům a jsou zdarma

Jan Markovič Jan Markovič
15. 1. 2017 19:03
Některé aplikace pro chytré mobilní telefony usnadňují každodenní jízdu autem. Třeba tím, že promítnou základní údaje včetně profilu silnice na čelní sklo vozu. A nebo se díky nim dozvíte, že za rohem číhá policista s radarem. Sdružují také komunity, které spolu sdílejí nejrůznější údaje. Vybrali jsme pět aplikací, které se vám můžou za volantem, ale i za řidítky hodit. A navíc jsou všechny zdarma.
Foto: Zaparkuju.cz

Zaparkuju.cz

Nový projekt, který se zatím rozjíždí, ale vypadá slibně. Aplikace má databázi nových parkovacích zón v Praze 5, 6, 8, a také části Prahy 3. Vývojáři postupně pracují na jejich rozšíření. V blízké budoucnosti mají v plánu zapojit také soukromá parkoviště a parkovací garáže. Nyní umí informovat o obsazenosti parkovišť P+R.

Foto: Zaparkuju.cz

Výhodou kromě detailní mapy automatů a cen v zónách je i fakt, že lze do aplikace nahrát svou registrační značku a přímo pomocí ní jednoduše zaplatit. Pokud byste hledali parkování v jiných městech, ale hlavně i po cestách v zahraničí, pak lze kromě této aplikace sáhnout po cizím projektu Parkopedia Parking. Ten ale v Praze příliš přesný není a chybí mu právě informace o zónách.

Web aplikace najdete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy