SUV pro českého chalupáře. Tyto kompaktní modely mají nejvíce místa v kufru

Jan Matoušek Jan Matoušek
21. 12. 2021 6:02
Při výběru rodinného auta je velikost zavazadlového prostoru jednou z veličin, která hraje důležitou roli. Ostatně i proto má mnoho automobilů s každou novou generací o nějaký ten litr v kufru navíc, čímž se výrobci nezapomenou viditelně pochlubit. V následujícím přehledu jsou podle velikosti kufru seřazena nejprostornější kompaktní SUV dostupná na českém trhu. Všechna přitom mají přes 500 litrů.

Data v následujícím přehledu vycházejí z údajů, které udává samotná automobilka (o problematice měření objemu kufru si můžete přečíst zde). Použili jsme vždy verzi s největším základním objemem, pokud se u některých motorových variant odlišuje.

Foto: Seat

Seat Ateca - 510 litrů

Desítka modelů s největším kufrem startuje rovnou u prvního "českého" SUV v přehledu s logem Seatu. Ateca se totiž vyrábí v Kvasinách po boku Škody Karoq. Jinak samozřejmě španělský model má v základní konfiguraci s pěti místy k sezení k dispozici 510 litrů, přičemž po sklopení zadních sedadel je k dispozici 1604 litrů. Řeč je však o verzi s pohonem předních kol, čtyřkolka totiž kufr trochu zmenší na 485 až 1579 litrů. Stejná hodnota pak platí i pro sportovní derivát Cupra Ateca.

Základní model má ale poháněná přední kola. Pod kapotou v takovém případě je přeplňovaný litrový tříválec s výkonem 81 kW v kombinaci s manuální šestistupňovou převodovkou. Cena je nejméně akčních 639 900 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy