SUV pro českého chalupáře. Tyto kompaktní modely mají nejvíce místa v kufru

Jan Matoušek Jan Matoušek
21. 12. 2021 6:02
Při výběru rodinného auta je velikost zavazadlového prostoru jednou z veličin, která hraje důležitou roli. Ostatně i proto má mnoho automobilů s každou novou generací o nějaký ten litr v kufru navíc, čímž se výrobci nezapomenou viditelně pochlubit. V následujícím přehledu jsou podle velikosti kufru seřazena nejprostornější kompaktní SUV dostupná na českém trhu. Všechna přitom mají přes 500 litrů.

Data v následujícím přehledu vycházejí z údajů, které udává samotná automobilka (o problematice měření objemu kufru si můžete přečíst zde). Použili jsme vždy verzi s největším základním objemem, pokud se u některých motorových variant odlišuje.

Foto: Peugeot

Peugeot 3008 - 520 litrů

Hodně prostoru nabízí i Peugeot 3008, technicky spřízněný právě s Opelem Grandland. Ten má základní objem kufru na papíře dokonce 520 litrů a po sklopení sedadel nabízí 1482 litrů. Opět to však platí jen pro modely se spalovacím motorem, plug-in hybrid s jedním nebo dvěma elektromotory nabízí 395 až 1357 litrů prostoru pro zavazadla.

Základní motor má stejně jako u Opelu 96 kW a jedná se o přeplňovanou zážehovou dvanáctistovku v kombinaci se šestistupňovou manuální převodovkou. Jen cena je vyšší, od akčních 677 tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy