SUV pro českého chalupáře. Tyto kompaktní modely mají nejvíce místa v kufru

Jan Matoušek Jan Matoušek
21. 12. 2021 6:02
Při výběru rodinného auta je velikost zavazadlového prostoru jednou z veličin, která hraje důležitou roli. Ostatně i proto má mnoho automobilů s každou novou generací o nějaký ten litr v kufru navíc, čímž se výrobci nezapomenou viditelně pochlubit. V následujícím přehledu jsou podle velikosti kufru seřazena nejprostornější kompaktní SUV dostupná na českém trhu. Všechna přitom mají přes 500 litrů.

Data v následujícím přehledu vycházejí z údajů, které udává samotná automobilka (o problematice měření objemu kufru si můžete přečíst zde). Použili jsme vždy verzi s největším základním objemem, pokud se u některých motorových variant odlišuje.

Foto: Opel

Opel Grandland - 514 litrů

Jen o litr víc než Arkana nabízí ve svém kufru nedávno zmodernizovaný Opel Grandland. Základní objem 514 litrů je po sklopení sedadel možné zvětšit až na 1652 litrů, ovšem obě hodnoty platí jen pro verzi s benzinovým nebo naftovým motorem. Plug-in hybrid má totiž podstatně méně: 390 až 1528 litrů, přičemž první hodnota je mezi kompakty nanejvýš průměrná.

Cena německého SUV začíná na akčních 599 990 korunách za zážehovou tříválcovou dvanáctistovku o výkonu 96 kW v kombinaci s manuální šestistupňovou převodovkou. Na stránkách českého Opelu pak stále najdete i ceník předchozího Grandlandu X, který by se měl doprodávat za ceny od akčních 509 990 korun se stejnou technikou.

 

Právě se děje

Další zprávy