SUV pro českého chalupáře. Tyto kompaktní modely mají nejvíce místa v kufru

Jan Matoušek Jan Matoušek
21. 12. 2021 6:02
Při výběru rodinného auta je velikost zavazadlového prostoru jednou z veličin, která hraje důležitou roli. Ostatně i proto má mnoho automobilů s každou novou generací o nějaký ten litr v kufru navíc, čímž se výrobci nezapomenou viditelně pochlubit. V následujícím přehledu jsou podle velikosti kufru seřazena nejprostornější kompaktní SUV dostupná na českém trhu. Všechna přitom mají přes 500 litrů.

Data v následujícím přehledu vycházejí z údajů, které udává samotná automobilka (o problematice měření objemu kufru si můžete přečíst zde). Použili jsme vždy verzi s největším základním objemem, pokud se u některých motorových variant odlišuje.

Foto: Škoda Auto

Škoda Karoq - 521 litrů

Nedávno omlazená Škoda Karoq se dál drží mezi nejprostornějšími kompaktními SUV na českém trhu. V základním uspořádání pojme český model 521 litrů zavazadel, po sklopení zadních sedadel je to dokonce 1630 litrů. Karoq ale umí být i větší, to v případě příplatku za sedadla VarioFlex. V tu chvíli jsou vzadu tři samostatné sedačky, které lze posouvat a vyjímat. Při obsazení pěti cestujícími tak podle polohy zadních sedadel nabízí Škoda 479 až 588 litrů, po sklopení sedaček je to 1605 litrů a po jejich vyjmutí dokonce 1810 litrů.

Základní cena po modernizaci trochu stoupla na 638 900 korun, ovšem s lepší výbavou než u modelu před faceliftem. Pod kapotou je nadále litrový tříválec s 81 kW a manuální šestistupňovou převodovkou.

 

Právě se děje

Další zprávy