Spojení automobilových gigantů pod lupou. Fiat a PSA přepisují automobilovou mapu

Jan Matoušek Jan Matoušek
7. 11. 2019 6:02
V minulém týdnu došlo ke spojení dvou automobilových gigantů. Francouzské PSA se provázalo s italsko-americkým koncernem Fiat Chrysler a jejich cílem je vytvořit čtvrtou největší automobilku planety. Jaké značky nová automobilka obsáhne i co by to pro oba výrobce mohlo do budoucna znamenat, rozebíráme v následující galerii.
Foto: PSA Group

Vedení

Kdo bude ve vedení nové automobilky? Generálním ředitelem by se na minimálně pět let měl stát Carlos Tavares, dosavadní šéf koncernu PSA. Portugalec na toto místo nastoupil v roce 2014, přičemž předtím pracoval od roku 1981 pro přímou konkurenci - Renault. Před svým vyhazovem v roce 2013, kdy prohlásil, že chce být šéfem Renaultu, působil u této značky na pozici provozního ředitele. Během své kariéry pracoval také pro Nissan, kde mimo jiné zastával pozici šéfa pro severoamerický trh.

Předsedou představenstva se stane John Elkann z FCA, kde zastává pozici předsedy. Představenstvo automobilky bude mít 11 členů, šest za PSA a pět za FCA, a to včetně obou již jmenovaných mužů. Sídlo společnosti by mělo být v Nizozemsku.

 

Právě se děje

Další zprávy