Prohlédli jsme si první auto Opelu, které vzniklo díky Peugeotu. SUV Grandland X přijede v říjnu

28. 6. 2017 16:19
Automobilka Opel patří pod křídla koncernu PSA jen pár měsíců a na světě je už první model, který díky tomu vznikl. SUV Grandland X má většinu dílů společných s Peugeotem 3008. Ten Francouzi na silnice poslali loni. Německý vůz se bude v Česku prodávat od září, první kusy přijedou o měsíc později. V Praze ale bylo tento týden vystaveno několik předprodukčních kousků, které jsme si s předstihem prohlédli. Podívejte se.

Aktuální nabídku vozů značky Opel včetně cen, technických údajů a recenzí najdete zde. Pokud nechcete čekat na Grandland X, zkuste jeho dvojče Peugeot 3008. Podrobnější informace najdete pod tímto odkazem.

Foto: Opel

První ovoce koncernové spolupráce

Opel nezastírá, že Grandland vznikl díky tomu, že německá automobilka nově patří pod křídla koncernu PSA. Grandland má tedy šasi, motory, převodovky a celou řadu dalších dílů z Peugeotu 3008, který se představil loni.

Foto: Opel

V první vlně se pod kapotou objeví dva motory. Půjde o tříválec 1.2 o výkonu 130 koní, který slibuje spotřebu 5,4 litru benzinu na 100 km. Naftovou volbou se stane čtyřválcový turbodiesel o výkonu 120 koní se spotřebou 3,9 litru nafty na 100 km. Zástupci automobilky se nechali slyšet, že brzy se paleta motorů rozšíří o další jednotky.

Foto: Opel

Grandland X je dlouhý 4,48 metru a rozvor má hodnotu 2675 mm. Ačkoliv má auto odlišný design od Peugeotu, při bližším zkoumání je patrné, že jsou oba vozy příbuzné - hlavně co se týče velikosti.

Foto: Jan Markovič

Objemem zavazadlového prostoru je vzákladu 514 litrů, po sklopení zadních sedadel 1652 litrů. Dveře lze vybavit elektrickým otevíráním. Sedačky se sklápí i pomocí pák umístěnch na stěnách kufru.

 

Právě se děje

Další zprávy