Nejlevnější rodinná kombi: Co nabízejí Octavia, Golf nebo Focus v základní verzi?

Jan Matoušek Jan Matoušek
8. 12. 2020 6:02
Spojení "cena od" značí v automobilovém slovníku základní verzi konkrétního modelu. To znamená většinou nejslabší motor ve spojení jen s nejnutnější výbavou a často také lákavou reklamní vábničku. Právě "cena od" je totiž častým doplňkem některého z reklamních sloganů. Co ale vlastně za nejnižší možnou cenu zákazník dostane? Porovnali jsme takto nejlevnější verze kompaktních kombi.
Foto: Seat

Seat Leon Sportstourer - 582 900 Kč

Nejnovější generace Seatu Leon, která na trh zamířila na jaře, je v rámci žebříčku kombíků s "cenou od" jejich nejdražším zástupcem. Ceník totiž začíná na 582 900 korunách, a to za výbavu Style s motorem 1.5 TSI (dá se ale očekávat, že přijdou ještě levnější verze s litrovým tříválcem).

Ten má 96 kW a je zkombinován se šestistupňovou manuální převodovkou. Druhý nejvyšší výkon v tomto přehledu přináší i solidní dynamické parametry - za 0 na 100 km/h se španělské kombi dostane za 9,7 vteřiny a jede nejvyšší rychlostí 213 km/h. Udávaná spotřeba je potom mezi 4,8 a 4,9 l / 100 km. Seat má na délku 4,64 metru, z čehož 2,69 metru ukrajuje rozvor náprav, kufr pojme 620 litrů.

Výbava Style je v rámci vyšší ceny bohatě dimenzovaná. Asistenční systémy jí nechybí, dále má až třízónovou automatickou klimatizaci, rádio s dotykovým displejem, plně diodová světla, startování tlačítkem nebo 16palcová litá kola.

Seat Leon ST 1.5 TSI Style
Základní cena 582 900 Kč
Nouzové brzdění S
Udržování v jízdním pruhu S
Tempomat S
Klimatizace S - třízónová automatická
Rádio S - 7 reproduktorů + 8,25palcový dotykový displej
Kožený volant S + multifunkční
Elektrická okna S - vpředu i vzadu
Přední světlomety LED S
Střešní ližiny S
Litá kola S - 16 palců

 

Právě se děje

Další zprávy