Nejlevnější rodinná kombi: Co nabízejí Octavia, Golf nebo Focus v základní verzi?

Jan Matoušek Jan Matoušek
8. 12. 2020 6:02
Spojení "cena od" značí v automobilovém slovníku základní verzi konkrétního modelu. To znamená většinou nejslabší motor ve spojení jen s nejnutnější výbavou a často také lákavou reklamní vábničku. Právě "cena od" je totiž častým doplňkem některého z reklamních sloganů. Co ale vlastně za nejnižší možnou cenu zákazník dostane? Porovnali jsme takto nejlevnější verze kompaktních kombi.
Foto: Toyota

Toyota Corolla Touring Sports - 562 900 Kč

Nejlevnější cestou, jak se dostat k Toyotě Corolla Touring Sports, je přes akční ceník. Ten obsahuje standardní výbavu Comfort doplněnou o paket Tech za 562 900 korun - v normálním ceníku stojí auto v nižší výbavě Active o pět tisíc korun více. Motor je v obou případech stejný, přeplňovaná dvanáctistovka.

Ta má 85 kW v kombinaci s manuální šestistupňovou převodovkou. Dynamicky na tom není špatně, z 0 na 100 km/h se japonský model rozpohybuje za 9,6 vteřiny a jede maximálně 200 km/h. Průměrná spotřeba je mezi 5,6 a 5,8 l / 100 km. Délka Corolly je 4,65 metru, z čehož 2,7 metru ukrajuje rozvor náprav. Kufr pojme 596 litrů.

Výbava Comfort s paketem Tech sice patří k nejdražším v tomto přehledu, Toyota se to ale snaží kompenzovat výbavou. Primárně tou bezpečnostní, nechybí tak adaptivní tempomat nebo kolenní airbag řidiče. Dál má kombi také parkovací senzory vpředu a vzadu, couvací kameru, rádio s dotykovou obrazovkou, automatické stěrače nebo diodová světla. Prvků je skutečně hodně, nad rámec porovnávací tabulky:

Toyota Corolla TS 1.2 Turbo Comfort Tech
Základní cena 562 900 Kč
Nouzové brzdění S
Udržování v jízdním pruhu S
Tempomat S - adaptivní
Klimatizace S - dvouzónová automatická
Rádio S - 6 reproduktorů + 8palcový dotykový displej
Kožený volant S + multifunkční
Elektrická okna S - vpředu i vzadu
Přední světlomety LED S
Střešní ližiny S
Litá kola S - 16 palců
 

Právě se děje

Další zprávy