Nejlepší ojetina letošního roku? Podle Britů Škoda Karoq s litrovým tříválcem

Jan Matoušek Jan Matoušek
14. 9. 2022 6:02
Ačkoliv ceny spíše stagnují nebo mírně rostou, jsou ojetá auta stále populárnější. Jak ale najít nejvhodnější ojetinu? Existují různé žebříčky od pořadí dle spolehlivosti až po ztrátu hodnoty. Experti z britského magazínu Auto Express pak také každoročně vyhlašují seznam nejlepších ojetin roku. Letošní pořadí opanovala Škoda Karoq.
Foto: Opel

Nejlepší ojeté rodinné auto: Opel Insignia

Prvenství v kategorii rodinných aut vybojoval Opel (v Británii Vauxhall) Insignia Grand Sport, který magazín dokonce označuje jednu z možných nejvýhodnějších koupí dekády. Hodnota velkých rodinných aut klasického střihu totiž s nástupem SUV a modelů prémiových značek klesla a Insignia patří k obětem tohoto trendu. Vedle příznivé ceny ale nabízí auto i velký vnitřní prostor, kvalitně zpracovaný interiér, dobré jízdní vlastnosti v kombinaci s jízdním komfortem a úsporné, přitom pružné naftové agregáty. Nejlepší volbou je ale přeplňovaná benzinová patnáctistovka - ta je dostatečně pružná a zároveň úsporná. Hned za Insignií skončila třetí Škoda Superb.

Foto: Audi

Nejlepší prémiové ojeté auto střední třídy: Audi A4

Mezi prémiovými auty střední třídy uspělo Audi A4 aktuální generace, které se nabízí už od roku 2015 s modernizací před třemi lety. Ceny některých kusů stačily docela výrazně spadnout, takže se z A4 stává i relativně zajímavá koupě co se poměru ceny a výbavy týká. Britové vyzdvihují především interiér, který je kvalitně zpracovaný, má potřebný prémiový nádech a také odpovídající technologickou výbavu. Jízdní vlastnosti sice asi nebudou tak zábavné jako u BMW řady 3 s pohonem zadních kol, pořád jsou ale podle hodnotitelů na vysoké úrovni. Mezi motory bodují hlavně pružné a úsporné turbodiesely, do sportovní S4 se od modernizace dokonce montuje naftový šestiválec.

 

Právě se děje

Další zprávy