Nejlepší ojetina letošního roku? Podle Britů Škoda Karoq s litrovým tříválcem

Jan Matoušek Jan Matoušek
14. 9. 2022 6:02
Ačkoliv ceny spíše stagnují nebo mírně rostou, jsou ojetá auta stále populárnější. Jak ale najít nejvhodnější ojetinu? Existují různé žebříčky od pořadí dle spolehlivosti až po ztrátu hodnoty. Experti z britského magazínu Auto Express pak také každoročně vyhlašují seznam nejlepších ojetin roku. Letošní pořadí opanovala Škoda Karoq.
Foto: Škoda Auto

Nejlepší ojeté kombi: Škoda Octavia Combi

Veškeré superlativy, které platí u třetí Octavie s klasickou karoserií, platí beze zbytku i pro kombi, které se tak stalo nejlepším ojetým kombíkem letošního roku. Alfou a omegou vozu je jeho 610litrový zavazadlový prostor, který se těžko dotahuje i autům o segment či dva výše. K tomu je potřeba připočítat i hodně místa na zadních sedadlech, kvalitní dílenské zpracování, slušnou základní výbavu a rovněž spolehlivost. Výběr na trhu ojetin je poměrně široký, navíc se Octavia dělala v několika různých verzích, včetně sportovní RS nebo terénní Scout. Podobně jako u Karoqu ale Britové zvolili základní litrový tříválec s přeplňováním o výkonu 85 kW.

Škoda Superb ve své třetí generaci mimochodem skončila mezi kombíky čtvrtá opět především díky velkému vnitřnímu prostoru. Jako optimální motorizaci pak Auto Express označuje 110kW dvoulitrový turbodiesel.

 

Právě se děje

Další zprávy