Nejlepší ojetina letošního roku? Podle Britů Škoda Karoq s litrovým tříválcem

Jan Matoušek Jan Matoušek
14. 9. 2022 6:02
Ačkoliv ceny spíše stagnují nebo mírně rostou, jsou ojetá auta stále populárnější. Jak ale najít nejvhodnější ojetinu? Existují různé žebříčky od pořadí dle spolehlivosti až po ztrátu hodnoty. Experti z britského magazínu Auto Express pak také každoročně vyhlašují seznam nejlepších ojetin roku. Letošní pořadí opanovala Škoda Karoq.
Foto: Volkswagen

Nejlepší ojetý hatchback: Volkswagen Golf

Nejlepším ojetým kompaktním hatchbackem byl zvolen Volkswagen Golf, ovšem nikoliv v aktuální, ale předchozí sedmé generaci, která se poprvé představila před deseti lety. Čím si německý model porotu získal? Prostorností, dobrými jízdními vlastnostmi, kvalitou zpracování a bohatou základní výbavou, která u nového auta samozřejmě zvedala cenu nad průměr celého segmentu. Vedle toho je plusem široká nabídka verzí a výbavových stupňů. Sedmý Golf se dělal s benzinovými i naftovými motory, jako plug-in hybrid, elektromobil, čtyřkolka nebo výsostně sportovní provedení GTI, GTD nebo vrcholné R. Britští redaktoři z celého portfolia vybrali verzi s přeplňovanou čtrnáctistovkou, která se nabízela s 90 až 110 kW.

Za zmínku stojí, že na čtvrtém místě se mezi hatchback umístila třetí Škoda Octavia, která zabodovala samozřejmě prostorností, dále také slušnou základní výbavou a "Simply clever" prvky typu škrabky na led ve víčku nádrže.

 

Právě se děje

Další zprávy