Nejlepší ojetina letošního roku? Podle Britů Škoda Karoq s litrovým tříválcem

Jan Matoušek Jan Matoušek
14. 9. 2022 6:02
Ačkoliv ceny spíše stagnují nebo mírně rostou, jsou ojetá auta stále populárnější. Jak ale najít nejvhodnější ojetinu? Existují různé žebříčky od pořadí dle spolehlivosti až po ztrátu hodnoty. Experti z britského magazínu Auto Express pak také každoročně vyhlašují seznam nejlepších ojetin roku. Letošní pořadí opanovala Škoda Karoq.
Foto: Citroën

Nejlepší malé ojeté SUV: Citroën C3 Aircross

Podobně jako u Volva S90 nepřekvapí ani u Citroënu C3 Aircross, který se v absolutním pořadí umístil hned za Škodou Karoq, že se stal vítězem ve své dílčí kategorii, tedy mezi malými SUV. Už bylo řečeno, že pozitivní body model nahnal především praktičností, kde stojí za zmínku třeba posuvná zadní lavice, dále komfortem nebo zajímavým vzhledem. Naopak odezva multimediálního systému nepotěší úplně každého a někteří rivalové i lépe jezdí, jinak ale C3 Aircross nabízí podle Britů komplexní balíček vlastností.

Foto: VOLVO

Nejlepší velké ojeté SUV: Volvo XC90

Protože Škoda Karoq, úspěšná mezi kompaktními SUV, už byla v přehledu rozebírána, je možné skočit rovnou mezi velká SUV. Tam se vítězství dočkalo Volvo XC90 ve stále ještě aktuální generaci, která už se nicméně nabízí od roku 2014. Pořád jde o auto, které dokáže zaujmout vnějším vzhledem, praktičností sedmimístného interiéru, jízdním komfortem i minimalismem jinak kvalitně zpracovaného interiéru. Mimo to pak XC90 boduje širokou nabídkou pohonných jednotek včetně plug-in hybridu. Čtvrtá mezi velkými SUV skončila Škoda Kodiaq.

 

Právě se děje

Další zprávy