Nejlepší ojetina letošního roku? Podle Britů Škoda Karoq s litrovým tříválcem

Jan Matoušek Jan Matoušek
14. 9. 2022 6:02
Ačkoliv ceny spíše stagnují nebo mírně rostou, jsou ojetá auta stále populárnější. Jak ale najít nejvhodnější ojetinu? Existují různé žebříčky od pořadí dle spolehlivosti až po ztrátu hodnoty. Experti z britského magazínu Auto Express pak také každoročně vyhlašují seznam nejlepších ojetin roku. Letošní pořadí opanovala Škoda Karoq.
Foto: Volvo

Nejlepší ojeté auto vyšší střední třidy: Volvo S90

Protože se Volvo S90 stalo celkově třetí nejlepší ojetinou roku, její vítězství ve své kategorii aut vyšší střední třídy nepřekvapí. Jak už bylo zmíněno, velkým plusem je kvalita zpracování následovaná komfortem jak sedadel, tak podvozku. Obecně celý interiér svou podobou i nízkou hladinou hluku, která do něj proniká, by se dal označit za plus. Kromě toho je možné vypíchnout i dostatek místa na zadních sedadlech nebo širokou nabídku motorů včetně plug-in hybridů.

Foto: Land Rover

Nejlepší luxusní ojetina: Range Rover

Nejlepší koupí mezi luxusními ojetinami byl vyhlášen čtvrtý Range Rover, který porazil i Audi A8 nebo Mercedes třídy S. Výhodou číslo jedna je samozřejmě prvotřídní komfort podvozku i interiéru. Následují velký vnitřní prostor nebo kvalita použitých materiálů v kombinaci s bohatou výbavou. Široká je i nabídka motorů, Britové by sáhli po naftovém šestiválci. Výběru dobrého kusu je ale potřeba věnovat zvýšenou pozornost, Range Roveru se totiž nevyhnuly problémy s elektrickou výbavou, což případně může citelně provětrat rozpočet.

 

Právě se děje

Další zprávy