Levněji než Škoda Kodiaq se dají z přímých konkurentů pořídit Nissan X-Trail a Mitsubishi Outlander

Ondřej Běhal
15. 2. 2017 7:41
Čtyřdílné porovnávání Škody Kodiaq s konkurenty končíme posuzováním cen a výbav jednotlivých vozů. Kromě Hondy CR-V, Kie Sorento a Nissanu X-Trail, které s první sedmimístnou škodovkou změřily síly i při srovnání jízdních vlastností, spotřeby a místa pro posádku i zavazadla, jsme přibrali i další velké vozy kategorie SUV a jejich aktuální nabídku podrobně rozebrali uvnitř grafiky.

Přehled všech téměř dvou set verzí SUV střední a vyšší třídy, tedy s délkou karoserie větší než 4,5 m a cenou nižší než jeden milion korun, najdete zde.

Foto: Hyundai

Hyundai Santa Fe

Hyundai odmítl Santa Fe zapůjčit do dalších typů srovnání se Škodou Kodiaq, nicméně ceny a výbavy obou aut si můžeme porovnat sami.

Po nedávném zlevnění začíná cena Santa Fe jen o dva tisíce korun nad Škodou Kodiaq. Za tuto cenu je benzinový motor 2.4 GDI s pohonem předních kol a výbava Confidence. Její standard docela výrazně převyšuje Active u Kodiaqu.

Benzinový motor s pohonem všech kol stojí od 729 990 korun, tedy o 52 tisíc dráž než podobně vybavený Kodiaq. Benzinová pohonná jednotka škodovky je o dost slabší, ale výrazně úspornější.

Minimálně z hlediska objemu motoru o něco bližší je porovnání nejlevnějších naftových verzí s pohonem všech kol. Tady stojí Santa Fe 2.2 CRDi 4×4 829 990 korun, tedy o 107 tisíc korun více než nejlevnější naftový Kodiaq s pohonem všech kol. Na straně vozu Hyundai je opět výrazně silnější motor (148 vs. 110 kW) a lepší výbava, pro škodovku hovoří nižší spotřeba.

Cenově blízký a spotřebou zcela shodný s tímto Santa Fe je Kodiaq se silnějším naftovým motorem o výkonu 140 kW (od 832 900 korun), kde má ale škodovka automatické řazení místo manuálního u Hyundaie. Výbava Kodiaqu je ale docela výrazně chudší, takže poměr ceny a výbavy u těchto dvou konkrétních provedení vychází velmi podobně.

 

Právě se děje

Další zprávy