Levněji než Škoda Kodiaq se dají z přímých konkurentů pořídit Nissan X-Trail a Mitsubishi Outlander

Ondřej Běhal
15. 2. 2017 7:41
Čtyřdílné porovnávání Škody Kodiaq s konkurenty končíme posuzováním cen a výbav jednotlivých vozů. Kromě Hondy CR-V, Kie Sorento a Nissanu X-Trail, které s první sedmimístnou škodovkou změřily síly i při srovnání jízdních vlastností, spotřeby a místa pro posádku i zavazadla, jsme přibrali i další velké vozy kategorie SUV a jejich aktuální nabídku podrobně rozebrali uvnitř grafiky.

Přehled všech téměř dvou set verzí SUV střední a vyšší třídy, tedy s délkou karoserie větší než 4,5 m a cenou nižší než jeden milion korun, najdete zde.

Foto: Radek Pecák

Toyota RAV4

Další z modelů, které jsou o něco menší než Kodiaq, nemají možnost převézt více než pět cestujících, ale řadíme je už mezi SUV střední třídy.

Nejlevnější Toyota RAV4 stojí 614 900 korun, tedy o 63 tisíc méně než Kodiaq. Jde sice o verzi s pohonem pouze přední nápravy, ale zato s dvoulitrovým naftovým motorem. Základní výbava Live je ale chudší než Active u nejlevnějšího Kodiaqu. Klimatizaci nabízí pouze manuální, kola ocelová.

Druhá nejnižší cenová položka u RAV4, akční výbava Active Style, už stojí se stejným typem pohonu více než základní kodiaq, 689 900 korun, je ale také opravdu výrazně bohatší.

Zamrzí, že se naftový motor nepojí s pohonem všech kol. Zájemci o čtyřkolku musejí sáhnout buď po benzinovém dvoulitru (od 704 900 Kč s chudou výbavou Live), nebo po hybridu (od 865 900 korun).

Vzhledem k tomu, že toyota a škodovka nemají srovnatelné verze, těžko posoudit, které auto je cenově výhodnější.

 

Právě se děje

Další zprávy