Levněji než Škoda Kodiaq se dají z přímých konkurentů pořídit Nissan X-Trail a Mitsubishi Outlander

Ondřej Běhal
15. 2. 2017 7:41
Čtyřdílné porovnávání Škody Kodiaq s konkurenty končíme posuzováním cen a výbav jednotlivých vozů. Kromě Hondy CR-V, Kie Sorento a Nissanu X-Trail, které s první sedmimístnou škodovkou změřily síly i při srovnání jízdních vlastností, spotřeby a místa pro posádku i zavazadla, jsme přibrali i další velké vozy kategorie SUV a jejich aktuální nabídku podrobně rozebrali uvnitř grafiky.

Přehled všech téměř dvou set verzí SUV střední a vyšší třídy, tedy s délkou karoserie větší než 4,5 m a cenou nižší než jeden milion korun, najdete zde.

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi Outlander

Tento model se nám sice nepodařilo získat pro "živé" srovnání s kodiaqem, ale patří mezi jeho nejvíce přímé konkurenty.

Také Outlander začíná s cenou níže než Škoda Kodiaq. Základní provedení 2.0 Intense stojí 608 450 korun. Jde ale o verzi s pohonem pouze přední nápravy. Nejnižší výbava Intens je však bohatší než základní varianta škodovky Active.

Druhá nejnižší cenová položka Outlanderu se týká verze s pohonem všech kol a automatickou převodovkou. Pod kapotou opět vrčí benzinový dvoulitr a zaplatíte 738 650 korun.

První opravdu srovnatelné pohonné ústrojí se Škodou Kodiaq je naftové 2.2 DI-D/110 kW s pohonem všech kol za 753 900 korun. Podobná verze Škody Kodiaq je o víc než třicet tisíc levnější, ale nenabízí ve standardu tolik prvků výbavy. Mitsubishi má navíc třeba parkovací senzory, tempomat, dešťový senzor automaticky spouštějící stěrače a řadu dalších prvků.

 

Právě se děje

Další zprávy