Jedna z nejstarších automobilek světa slaví. Škoda odhalila vozy ke 125. narozeninám

Jan Matoušek Jan Matoušek
18. 12. 2019 6:02
Škoda patří mezi nejstarší automobilky světa a v příštím roce si připomene již 125 let od svého založení. Tehdy ještě pod označením Laurin & Klement, jméno Škoda se začalo používat až později. Mladoboleslavská automobilka si připravila k významnému výročí hned tři speciální modely. Ty se chlubí především extra výbavou za zvýhodněnou cenu.
Foto: Ondřej Běhal

Škoda Karoq 125 let - od 555 900 Kč

Nejvyšší výhodu oproti výbavě Ambition přináší Škoda Karoq. Tam verze 125 let ušetří 32 tisíc korun, opět platí, že suma je dána jen lepší výbavou, nikoliv ještě drobným cenovým zvýhodněním jako u Fabie.

Nejprve ale přiblížení standardní výbavy Karoqu Ambition. Takové auto má mezi jinými Front Assist s nouzovým brzděním, kolenní airbag řidiče, tempomat, dešťový senzor, automatickou dvouzónovou klimatizaci, rádio s osmipalcovovu dotykovou obrazovkou, Bluetooth, kožený multifunkční volant, vyhřívání předních sedadel, elektrická okna vpředu i vzadu, zadní parkovací senzory, vyhřívaná zrcátka nebo 16palcová litá kola.

Verze 125 let přináší navíc hlavní LED světla s ostřikovači a funkcí adaptivního svícení, klasické mlhovky pak nahrazuje jejich diodová varianta s přisvěcováním do zatáček. Karoq 125 let má i přední parkovací senzory, vyhřívání volantu nebo dojezdovou rezervu místo sady na opravu pneumatiky. Family paket pak obsahuje odpadkový koš v předních dveřích, dětskou pojistku v zadních dveřích, zatmavená zadní okna nebo oboustranný koberec v zavazadlovém prostoru.

 

Právě se děje

Další zprávy