Jedna z nejstarších automobilek světa slaví. Škoda odhalila vozy ke 125. narozeninám

Jan Matoušek Jan Matoušek
18. 12. 2019 6:02
Škoda patří mezi nejstarší automobilky světa a v příštím roce si připomene již 125 let od svého založení. Tehdy ještě pod označením Laurin & Klement, jméno Škoda se začalo používat až později. Mladoboleslavská automobilka si připravila k významnému výročí hned tři speciální modely. Ty se chlubí především extra výbavou za zvýhodněnou cenu.
Foto: Škoda Auto

Škoda Scala 125 let - od 377 900 Kč

Druhým zvýhodněným modelem je kompaktní hatchback Scala. U něj, na rozdíl od Fabie, je výbava Ambition tou základní. Takové auto tak vozí mimo jiné Front Assist s nouzovým brzděním, udržování v jízdním pruhu, tempomat, manuální klimatizaci, rádio s 6,5palcovou dotykovou obrazovkou, Bluetooth, elektrická přední okna, vyhřívaná zrcátka, mlhovky nebo jednoduchá hlavní LED světla, což znamená žárovková dálková světla a diodová potkávací.

Verze 125 let má navíc elektrická okna v zadních dveřích a pro zadní cestující i dva USB-C konektory a čtyři extra reproduktory (celkem jich má Scala osm). Vedle toho nechybí třeba kožený volant, zadní parkovací senzory, zatmavená zadní okna či zimní paket s vyhřívanými předními sedadly a vyhřívanými tryskami ostřikovačů čelního skla. Místo ocelových kol má akční verze lité 16palcové ráfky, skupinová světla jsou ve variantě TOP LED s dynamickými blinkry.

Cena verze 125 let je stejná jako u varianty Ambition, na rozdíl od Fabie tedy neexistuje vedle výbavového ještě cenové zvýhodnění. Přesto koupě varianty 125 let znamená úsporu 26 tisíc korun kvůli extra výbavě.

 

Právě se děje

Další zprávy