Ideální společník na zimní cestování: Podívejte se na nejlevnější auta s pohonem 4x4

Jan Matoušek Jan Matoušek
23. 12. 2020 6:02
Od ledna do listopadu bylo v Česku zaregistrováno 33 059 osobních aut s pohonem všech kol. To znamená zhruba 18 procent ze všech nově prodaných automobilů. Nabídka čtyřkolek je široká, ceny však rostou. Když jsme přehled nejlevnějších čtyřkolek dělali loni v lednu, do půl milionu korun se jich vešlo hned devět z deseti. Aktuálně už jich do 500 tisíc korun koupíte jen pět.
Foto: Mitsubishi Motors

Mitsubishi ASX - 567 850 Kč

Mitsubishi ASX je už na českém trhu tak trochu nezmar. Nedávno prošlo už několikátou modernizací, která vedle jiného přinesla i návrat pohonu všech kol. S ním auto stojí nejméně 567 850 korun, ovšem pod kapotou nečekejte žádný maloobjemový tříválec s přeplňováním. ASX, také jedno z největších aut tohoto přehledu, má naopak atmosférický benzinový dvoulitr s výkonem 110 kW a automatickou převodovkou s plynule měnitelným převodem (CVT).

Prostřední výbava Invite, která je zároveň pro čtyřkolku základem, obsahuje třeba manuální klimatizaci, rádio, zadní parkovací senzory, diodová přední světla, mlhovky nebo 16palcová litá kola.

 

Právě se děje

Další zprávy