Ideální společník na zimní cestování: Podívejte se na nejlevnější auta s pohonem 4x4

Jan Matoušek Jan Matoušek
23. 12. 2020 6:02
Od ledna do listopadu bylo v Česku zaregistrováno 33 059 osobních aut s pohonem všech kol. To znamená zhruba 18 procent ze všech nově prodaných automobilů. Nabídka čtyřkolek je široká, ceny však rostou. Když jsme přehled nejlevnějších čtyřkolek dělali loni v lednu, do půl milionu korun se jich vešlo hned devět z deseti. Aktuálně už jich do 500 tisíc korun koupíte jen pět.
Foto: Suzuki

Suzuki Swift - 385 900 Kč

První ze dvou modelů tohoto přehledu, které nelze označit za SUV. Suzuki Swift nedávno prošlo modernizací a nabízí se výhradně s mildhybridní benzinovou dvanáctistovkou DualJet, tedy bez přeplňování, o výkonu 61 kW. Pro čtyřkolku je jedinou volbou manuální pětistupňová převodovka, přičemž cena začíná na akčních 385 900 korunách.

Výbava Premium obsahuje nouzové brzdění, udržování v jízdním pruhu, sledování mrtvého úhlu, čtení dopravních značek, sledování dopravy za vozidlem i adaptivní tempomat. Z komfortních prvků dále nechybí manuální klimatizace, rádio s dotykovou obrazovkou, couvací kamera, zadní parkovací senzory, diodové světlomety nebo 16palcová litá kola.

 

Právě se děje

Další zprávy