Do revíru Fabie vstupuje nové Hyundai i20. Stojí 280 tisíc, v základu sází na bezpečí

Jan Matoušek Jan Matoušek
2. 9. 2020 6:02
Segment malých aut patří i přes nástup SUV v Evropě stále mezi nejpopulárnější, proto jsou nové modely této třídy pro svou značku důležité. A nejinak je tomu i v případě třetí generace Hyundai i20. Ta dostala zcela nový design, větší rozměry a upravené pohonné jednotky. Teď se k tomu přidávají i české ceny, na které se podívejte do galerie. Auto jsme porovnali také s některými konkurenty.
Foto: Kia

Kia Rio - od 299 980 Kč

Koncernovým soupeřem nového i20 bude nedávno omlazená Kia Rio. Ta dostala nejen upravený vzhled, ale především úplně stejnou nabídku motorů jako Hyundai. To znamená dvanáctistovku s 62 kW, litrový tříválec se 74 kW a konečně mild hybridní litrový tříválec s 88 kW. Oba litrové motory pak mohou mít i dvouspojkový automat. Zároveň má Kia na milimetr stejných 2580 mm mezi nápravami a zaostává jen v objemu zavazadelníku, který má minimálně 325 litrů.

Také základní akční cena 299 980 korun za dvanáctistovku ve výbavě Comfort je vyšší než u i20. Je ale potřeba si uvědomit, že vstupní Rio odpovídá svou výbavou spíše i20 Comfort, kde pak rozdíl vlastně neexistuje. Základní Rio má totiž rovnou manuální klimatizaci a navrch i rádio se čtyřmi reproduktory. Podobně jako Fabia tedy sourozence překonává. Hyundai si svou výhodu bere zpět v podobě asistentů, ty má Kia až od druhého stupně Exclusive.

Jinak si základní Rio ale vozí i elektrická přední okna, Bluetooth, multifunkční kožený volant, mlhovky, vyhřívaná zrcátka nebo 15palcová ocelová kola s kryty. Vyjma asistenčních systémů je tedy základní Rio opět poměrem komfortní výbavy a ceny výhodnější než i20. Ve vyšších stupních se pak projeví fakt, že Hyundai je novinka a má digitální budíky nebo větší obrazovku navigace. I Rio ale lze, byť jen v nejvyšší verzi GT Line, a ještě za příplatek, dovybavit stejným množstvím asistenčních systémů.

 

Právě se děje

Další zprávy