Nový Volkswagen Golf přijíždí do Česka. Jak si stojí proti Škodě nebo Hyundai?

Jan Matoušek Jan Matoušek
17. 1. 2020 6:02
Golf je bestsellerem značky Volkswagen nejen v Evropě, ale také v Česku. A tuto pozici by chtěla udržet i osmá generace německého kompaktu. Ta v těchto dnech vstupuje na český trh, přičemž v základu je dražší než předchůdce. Nabízí ale více výbavy. Nový Golf jsme porovnali také se Škodou Scala a dalšími kompakty.
Foto: Ford

Ford Focus od 389 900 Kč

Jedním z tradičních rivalů Volkswagenu Golf je Ford Focus. Ten se v současné akci nabízí od 389 900 korun, přičemž jde o litrový tříválec EcoBoost s 74 kW ve výbavě Trend. Ta obsahuje třeba pomocníka pro jízdu v pruzích, přednárazový systém s nouzovým brzděním, manuální klimatizaci, rádio s barevným displejem nebo multifunkční kožený volant. Golf má oproti Focusu výhodu v širší nabídce motorů (až se paleta zkompletuje) a nabízí i některé prvky, které Focus nemá. Ten je na druhou stranu cenově srovnatelný (některé verze jsou levnější) a nabízí i srovnatelnou výbavu ve vyšších stupních.

Foto: Martin Přibyl

Opel Astra od 399 990 Kč

Také druhý tradiční německý rival, Opel Astra, je po nedávném faceliftu v základu levnější než Golf. S benzinovou dvanáctistovkou s výkonem 81 kW přijde na akčních 399 990 korun. Výbava Astra ale není tak obsáhlá - má manuální klimatizaci, rádio s dotykovou obrazovkou, tempomat nebo multifunkční volant. Chybí mu ale světla LED, bezpečnostní asistenty a další prvky, které Golf má. Částečně to vyřeší vyšší verze Elegance, ale ta stojí od 475 990 korun a stále jí do Golfu něco chybí a prvků navíc je naopak minimum. Například digitální budíky Astra, stejně jako Focus, nemá vůbec. Oproti Golfu je chudší i nabídka motorů.

 

Právě se děje

Další zprávy