Hledáme nejlepší kompakt na trhu. Dáte přednost extravagantnímu designu, nebo koncernové klasice?

Jan Matoušek Jan Matoušek
20. 4. 2018 15:48
Teprve minulý týden představil Ford v Londýně čtvrtou generaci kompaktního modelu Focus. Zároveň s tím však odhalil i kompletní ceník vozu, který startuje na bezmála 360 tisících korun. Postavili jsme tedy nové želízko v ohni proti dalším kompaktním hatchbackům. Může být právě novinka modrého oválu tím nejlepším kompaktem na trhu, nebo vládce v podobě Volkswagenu Golf zůstane nesesazen?
Foto: Kia

Kia Cee’d

Kia Cee’d, stále ještě s apostrofem, je už výběhovým modelem, který v blízké budoucnosti nahradí Ceed zcela nový (více o něm si přečtěte tady). Dosluhující generace má na délku 4310 mm a mezi nápravami 2650 mm. Kufr pojme 380 až 1318 litrů zavazadel.

V motorovém prostoru nabízí v Žilině vyráběný kompakt 1.4 CVVT o výkonu 73,5 kW, 1.6 GDI o výkonu 99 kW, který má i dvouspojkový automat, a tříválec 1.0 T-GDI o výkonu 88 kW. Turbodiesel 1.4 CRDi má 66 kW, 1.6 CRDi pak nabízí 100 kW a možnost příplatku za dvouspojkový automat.

Výbava je členěná do stupňů Comfort, First Edition, Cool, Top, Fresh, a GT Line. V nejlevnější výbavě First Edition (základním stupněm je Comfort, který ovšem kvůli akčním pobídkám není nejlevnější, na druhou stranu First Edition má stejné prvky jako Comfort) nechybí manuální klimatizace, rádio se šesti reproduktory nebo mlhovky. Ceny začínají na 299 980 korunách, vedle hatchbacku nabízí Kia ještě kombi SW.

 

Právě se děje

Další zprávy