Hledáme nejlepší kompakt na trhu. Dáte přednost extravagantnímu designu, nebo koncernové klasice?

Jan Matoušek Jan Matoušek
20. 4. 2018 15:48
Teprve minulý týden představil Ford v Londýně čtvrtou generaci kompaktního modelu Focus. Zároveň s tím však odhalil i kompletní ceník vozu, který startuje na bezmála 360 tisících korun. Postavili jsme tedy nové želízko v ohni proti dalším kompaktním hatchbackům. Může být právě novinka modrého oválu tím nejlepším kompaktem na trhu, nebo vládce v podobě Volkswagenu Golf zůstane nesesazen?
Foto: Mazda

Mazda 3

Možná lehce přehlížená je na českém trhu Mazda 3. Japonský kompakt má na délku 4465 mm a mezi nápravami 2700 mm, což jsou na segment nadprůměrné hodnoty. Zavazadelník má v základním uspořádání 364 litrů.

Mazda sází na motory s technologiemi Skyactiv. Benzinové jednotky se odlišují písmenem G - objem 1,5 litru má 73,5 kW a objem 2,0 litru nabízí 88 kW (s volitelným automatem) nebo 121 kW. Naftové jednotky s písmenem D mají při objemu 1,5 litru výkon 77 kW a při objemu 2,0 litru výkon 110 kW. V obou případech může manuál za příplatek nahradit automatické ústrojí.

Výbavová skladba obsahuje stupně Emotion, Challenge, Attraction, Takumi, Revolution a Revolution TOP. V základní linii má Mazda 3 manuální klimatizaci, rádio se čtyřmi reproduktory nebo elektrická zadní okna. Ceny startují na 383 900 korunách. Japonci nabízí také čtyřdveřový sedan.

 

Právě se děje

Další zprávy