Nejlepší auta z Rychle a zběsile. Nekonečná série dala světu i kontroverzní tuning

Jan Matoušek Dan Poláček Jan Matoušek, Dan Poláček
18. 5. 2023 6:02
Dnešním dnem vstupuje do kin pro někoho možná těžko uvěřitelné desáté pokračování série Rychle a zběsile. Ta v roce 2001 začínala jako film pro milovníky aut, který s trochou nadsázky nastartoval celosvětový zájem o tuning, až se později vyvinul v klasickou akční sérii plnou střílení a čím dál nereálnějších akčních scén. V galerii jsme se ale zaměřili na auta ze série. Ta nejslavnější.

Další Charger

Také osmé pokračování Rychle a zběsile přineslo upravený Dodge Charger, tentokrát ne do podoby off-roadu, ale "ledoborce". Ne samozřejmě doslova, nicméně Ice Charger, jak se stříbrnému autu říká, musel po zamrzlém jezeře ujíždět mimo jiné před jadernou ponorkou. Podobně jako terénní Charger a další auta už od třetího pokračování je Ice Charger dílem Dennise McCarthyho, který se o auta v sérii stará.

Oproti standardnímu Chargeru má výrazně rozšířenou a sníženou karoserii a zcela nové pohonné ústrojí. Pod kapotou je osmiválec LS3 od Chevroletu - proudový motor vzadu byl jen atrapou -, který pohání všechna kola, přičemž auto má i tři diferenciály a široké zadní pneumatiky s hřeby (ty jsou i vpředu) pro lepší pohyb po zamrzlé vodní ploše.

 

Právě se děje

Další zprávy