Ve kterých městech se máte na silnicích bát? Praha překvapivě není nejhorší

Jan Matoušek Jan Matoušek
20. 11. 2020 6:02
Zatímco v některých městech se bourá pravidelně a počet obětí i těžce zraněných je velký, jinde je situace podstatně lepší. Vyplývá to z každoročního Indexu bezpečnosti silničního provozu, který vydává Generali Česká pojišťovna na základě dat od policie. Podívejte se, jak si za posledních 16 let stojí v bezpečnosti provozu krajská města, a také na aktuální čísla za první pololetí roku 2020.
Foto: Generali Česká pojišťovna, Aktuálně.cz

Pardubický kraj

Pardubice jsou, pokud jde o umístění v Indexu bezpečnosti silničního provozu Generali České pojišťovny, za 16 let na pomyslném stupni vítězů. Při zprůměrování umístění jim patří třetí příčka - ani jednou nebyly poslední, v roce 2013 byly dokonce na prvním místě.

Letos jsou zatím Pardubice, ve kterých bydlí skoro 91 tisíc lidí, na pátém místě. Za první polovinu roku na tamních silnicích nikdo nezemřel, ale pět lidí se při dopravních nehodách těžce zranilo.

Jedno ze tří okresních měst pak na svých silnicích nezaznamenalo ani jedno úmrtí či vážné zranění. V dalších dvou městech rovněž nikdo nezemřel, byly tam ale nehody s vážnými zraněními.

Vážné dopravní nehody v okresních městech za 1. pololetí 2020:

Pořadí v indexu Město Počet obyvatel Těžce zranění Usmrcení
1.-23. Svitavy 16 838 0 0
32. Chrudim 23 151 1 0
55. Ústí nad Orlicí 14 196 2 0
 

Právě se děje

Další zprávy