Do třídy Superbu s tříválcem i do zásuvky. Citroën C5 X stojí v Česku od 750 tisíc

Jan Matoušek Jan Matoušek
4. 3. 2022 6:02
Citroën ve střední třídě nějakou dobu chyběl. Poslední generaci modelu C5 se prodejně úplně nedařilo a SUV C5 Aircross leží někde na půl cesty s kompakty. Až úplně nový model C5 X vrací dvojitý šíp mezi manažerské vozy ztělesněné Passatem, Superbem nebo Audi A4. Ovšem cenou se velký hatchback s prvky SUV úplně nepodbízí. Začíná na tři čtvrtě milionu korun.
Foto: Citroën

Citroën C5 X Shine - od 860 000 Kč

Další výbava Shine stojí navíc 50 tisíc korun, s tříválcem tak přijde na 860 tisíc. Poprvé se nabízí i s benzinovým čtyřválcem za 890 tisíc korun a plug-in hybrid přijde na 1 090 000 korun.

Navíc má tato verze především širší nabídku asistenčních systémů. Adaptivní tempomat, rozšířený systém čtení dopravních značek s omezením rychlosti, nouzové brzdění s detekcí chodců i cyklistů, sledování mrtvého úhlu, hlídání dopravy za vozidlem při couvání nebo asistent jízdy po dálnici. To všechno tato výbava má, stejně jako průhledový displej, polokožené čalounění, vyhřívaný volant, 12palcovou centrální dotykovou obrazovku, vnitřní zpětné zrcátko s automatickou clonou nebo bezdrátové dobíjení chytrých telefonů.

Připlatit se dá třeba za kožené čalounění sedadel v kombinaci s elektrickým nastavováním, elektrickou bederní opěrkou a vyhříváním vpředu, což stojí 50 tisíc korun, nebo navíc ještě s ventilací a masážní funkcí vpředu za 75 tisíc korun. Poprvé je v této výbavě také dostupné dvoubarevné lakování karoserie s černou střechou a kryty zpětných zrcátek, což přijde na 10 500 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy